RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger etter revaluering

Sist oppdatert:
Den kinesiske revalueringen av sin handelsvaluta ble godt mottatt i oljemarkedet, der det forventes sterkere etterspørsel fra nettopp Kina. Les mer her
Oljeprisen stiger i morgentimene fredag som en respons på gårsdagens nyheter fra Kina. Som iMarkedet.no skrev torsdag revaluerer landet sin valuta og oppskriver verdien med 2 prosent mot dollar med to prosent.

Dette er ikke mye, og flere vil mene at det er langt ifra nok, men det er i alle fall et riktig steg på veien. Dette vil føre til at dollarprisede råvarer, som olje, vil være billigere for Kina å importere.

Siden oljelagertallene kom fra amerikanske myndigheter denne uken har oljeprisen falt med 2,4 prosent. Men faller kan altså stoppes opp av revalueringsnyheten.

Råolje for levering i september steg 0,7 prosent til 57,5 dollar fatet fredag morgen, mens den falt 1,5 prosent i gårsdagens handel, melder Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere