RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger etter tungt fall

Sist oppdatert:
I går falt oljeprisen kraftig men nå begynner markedet å frykte for fyringsoljen til vinteren. Sjekk oljemarkedet her
Det ble et tungt fall for oljeprisen i New York torsdag. WTI-olje for levering i november falt med 2,3 prosent til 61,36 dollar fatet, noe som er det laveste siden 3. august.

Men i morgentimene fredag har prisen tendensert noe opp igjen, og i skrivende stund omsettes november kontraktene opp 0,9 prosent til 61,88 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Årsaken til oppgangen for oljeprisen i morgentimene fredag er spekulasjon på at raffinerikapasiteten, eller mangel på sådan i USA, vil drive prisene i været på fyringsolje på vinteren.

Men oljeprisen har fremdeles falt 8 prosent på de siste fem handelsdagene i oljemarkedet, og har falt 13 prosent siden rekordnoteringen 30. august- dagen etter orkanen Katrina traff land.

Kontrakten for fyringsolje levert i november stiger 1 prosent fredag, etter at den falt hele 3,2 prosent torsdag kveld.

En undersøkelse som Bloomberg News har foretatt blant oljeanalytikere viser imidlertid at det forventes videre oljeprisfall. 59 prosent av de 41 analytikerne som deltok i undersøkelsen forventer fall neste uke, mens 27 prosent forventer oppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere