RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger før bilsesongen

Sist oppdatert:
Forventninger om høye temperaturer i sommer har fått oljeprisen til å stige. Sjekk hvorfor
Mens det i vinter var bekymring i USA om hvorvidt oljeforsyningen var tilstrekkelig, så kan sommerhete forårsake de samme bekymringer i sommer. Bloomberg News skriver tirsdag at værmeldinger og prognoser indikerer et varmere vær enn ventet i USA denne sommeren.

Det medfører ikke bare at interessen for å kjøre bil stiger, energibehovet som økt nedkjøling av kontor og eiendommer medfører vil også virke inn.

At oljeprisen den siste tiden har falt harmoniserer dårlig med dette bildet, og flere mener at markedet har sendt oljeprisen for mye ned, noe som førte til oppgang i oljeprisen i går kveld og i morgentimene tirsdag.

Råolje for levering i juli steg med 0,7 prosent til 49,49 dollar fatet, mens den endte på 49,16 dollar fatet mandag. Det var en oppgang på 1,1 prosent og var den første oppgangen på fire dager.

- Spekulantene begynte å kjøpe da oljeprisen mislyktes i å komme under 48 dollar fatet, sier Phil Flynn i Alaron Trading Corp til Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere