RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger på kjøligere utsiker

Sist oppdatert:
Oljeprisen har fortsatt en svakt stigende trend i natt etter meldinger om kaldere vær fremover i USA
Dette er andre dagen med oppgang i oljeprisen etter fallet på 7 prosent mandag. i Går endte prisen på den amerikanske referanseoljen Western Texas Intermediate opp 45 cent til 41,77 dollar i ordinær handel. I løpet av natten har den steget nye 18 cent til 41,95 dollar fatet på morgenkvisten.

Det er kjøligere værmeldinger for det nordøstlige USA som er hovedårsaken til at oljeprisen nå trekker oppover igjen. Det nordøstlige USA står for omkring 80 prosent av forbruket av fyringsolje i USA.

Det kan nå gå mot en periode med kaldere vær en tidligere ventet, ifølge amerikanske metrologer. Det nasjonale værsenteret kuttet i går sin prognose for første uken av januar fra "over normalt" til " nær normalt".

I dag kommer de ukentlige lagertallene i USA og det er knyttet størst spenning til fyringsoljelagrene som inngår i lagertallet for destillater. Det er ventet et fall i lagrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere