RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger på Nigeria-trussel

Sist oppdatert:
Oljeprisen har forlenget fredagens oppgang i dag etter at Nigerias landsomfattende fagorganisasjon søndag vedtok å sette i verk en ny generalstreik fra midten av november
Prisen på referanseoljen Western Texas Intermediate som handles i New York er opp nye 45 cent i elektronisk handel i dag, og desemberkontrakten ligger på 52,23 dollar fatet.

Oppgangen skyldes i all hovedsak varslene om nye generalstreik i Nigeria som kan komme til å ramme landets viktige oljeproduksjon og eksport.

Det var landets svar på LO, Nigeria Labour Congress som søndag besluttet søndag å holde generalstreik i landet fra 16. november. Bakgrunnen for streiken er at myndighetene ikke har innfridd garantien som stoppe den forrige generalstreiken i midten av oktober.

Oljeproduksjonen og -eksporten ble ikke rammet av den fire dager lange streiken, men oljearbeidernes fagforeninger vil delta på den kommende generalstreiken, og det er ventet at de vil forsøke å ramme både produksjon og eksport.

I dagens stramme oljemarked vil en helt eller delvis nedstegning av Nigerias eksport på nærmer 2,5 millioner fat pr. dag kun få store konsekvenser dersom streiken blir langvarig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere