RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger på USA-optimisme

Sist oppdatert:
Oljeprisen stiger mandag til det høyeste nivået siden Irak-krigen. Nå er det synet på etterspørselen, ikke tilbudet, som driver prisen. Økende optimisme og lave bensinlagre i USA er i fokus
Mens oljeprisen i forkant av Irak-krigen steg på usikkerhet rundt tilbudet, både fra Irak spesielt og gulfen generelt samt fra Venezuela, hvor det var generalstreik, er det nå fokus på etterspørselen.

Brukbare makroindikatorer fra USA, kombinert med overraskende lave tall for bensinlagre i landet, har sendt oljeprisen opp de siste dagene.

Sommeren er høysesong for bensin i USA, og en solid børsoppgang kan føre til at amerikanske forbrukere, som er svært følsomme for verdien av sine aksjeinvesteringer, kjører mer.

Mandag stiger prisen videre. Et fat brent-olje for levering i juli er mandag morgen opp halvannen prosent til 26,72 dollar. Dermed har prisen i løpet av mai steget fra en bunn rundt 23 dollar til det høyeste nivået siden tidlig i Irak-krigen, da man frykten en lang krig og store forstyrrelser av oljeleveransene på verdensbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere