RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger svakt

Sist oppdatert:
Oljeprisen har fortsatt den stigende trenden i elektronisk handel i natt, men sliter med å etablere seg over 60 dollar fatet i New York
I elektronisk handel i Asia har prisen på referanseoljen Wedtern Texas Intermediate steget 36 cent til 60,30 dollar fatet i natt, etter at den ikke klarte å etablere seg over 60 dollar fatet i går.

Flere aktører peker på teknisk motstand på 60 dollar fatet, etter at oljeprisen ikke har klart å avslutte ordinær handel på nivåer over 60 dollar fatet siden 4. november.

Det spesielt synet på at markedet nå er sikret olje for vintersesongen som legger en demper på oljeprisen fremover. Markedet forventer at dagens oljelagerrapproter i USA vil vise ny oppbygging av fyringsoljelagrene, noe som gir en god buffer inn i vinterhalvåret.

Det er ventet en økning i destillatlagrene på omkring 1,1 millioner fat den siste uken, råoljelagrene er ventet å vise et fall på en knapp million fat etter stor aktivitet i raffinerisektoren.

Den viktigste faktoren for nye oppgang i oljeprisen ser ut til å være nye indikasjoner på en kald vinter, i det få nå ser trusler mot oljeforsyningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere