RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger videre på orkanfrykt

Sist oppdatert:
Selv om orkanen Ivan nå har gått i land fortsetter oljeprisen å stige fredag, og det er Jeanne som nå er neste orkan ut til å herje med oljeprisen og produksjonen i Mexico-gulfen
For andre dag på rad er oljeprisen på vei opp på grunn av orkansesongen i det karibiske hav og nordover til USAs gulfkyst. Orkanen Ivan gjorde landfall uten å forårsake de store ødeleggelsen for olje- og gassproduksjonen i Mexico-gulfen, men nå er neste orkan på vei, Jeanne.

Dette kan føre til andre evakuering av oljeinstallasjonen i Mexico-gulfen som står for omkring 25 prosent av USAs egenproduksjon av olje og gass. I forbindelse med Ivan ble omkring 83 prosent av gulfproduksjonen til USA tatt ned i forbindelse med evakueringen.

Prisen på referanseoljen Western Texas Intermediate er foreløpig opp nye 28 cent i elektronisk handel i dag, og oktoberkontrakten er sist omsatt på 44,26 dollar pr. fat.

Foreløpige beregninger gjort av Bloomberg News viser at Ivan har ført til 3,9 millioner fat i tapt produksjon. Det skjer samtidig med de største fallene i de amerikanske råoljelagrene siden desember i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere