RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger

Sist oppdatert:
Oljeprisen stiger på amerikanske raffineribekymringer og tyrkisk militæraksjon.
Raffineriutnyttelsen i USA var på 89,6 prosent i forrige uke, ifølge tall fra det amerikanske energidepartementet. Dette var svakere enn tallknusernes forventninger som lå på 91,6 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Utnyttelsen var svakere i mai i år enn hva som var tilfellet i både 2004 og 2005, før orkanene Katrina og Rita kom seilende inn og ødela oljeinstallasjoner.

Onsdag kveld ble det meldt at flere tusen tyrkiske soldater har krysset grensen til Nord-Irak i jakten på kurdisk gerilja. Tyrkia har truet med å gå til aksjon dersom USA og koalisjonsstyrkene i Irak ikke klarer å fjerne trusselen som landet mener at det kurdiske arbeiderpartiet utgjør for dem. Titusenvis av soldater er nå utplassert på grensen for å sikre at ingen av disse rømmer inn i Tyrkia.

Frontkontrakten på et fat nordsjøolje koster 71,22 dollar som er en oppgang på 0,28 prosent.

Irak har verdens tredje største påviste oljereserver, ifølge BP.

- Vi er fortsatt opp grunnet rapporten om at tyrkerne er inne i Irak. Det er noe som ikke er riktig her. Til det er helt klart at ingenting har skjedd kommer prisene til å stige høyere, sier en analytiker, ifølge Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere