RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen svakt opp

Sist oppdatert:
Oljeprisen hadde en knallsterk første uke i 2005, og den stiger ytterligere mandag morgen
Oljeprisen endte opp 5 prosent sist uke i forhold til ved inngangen til 2005. Fredag var det kun marginalt tilbakefall i New York.

WTI-olje for levering i februar falt 13 cent på New York Mercantile Exchange fredag, men dette er allerede utjevnt og litt til mandag morgen. Oljeprisen er i elektronisk handel opp 22 cent til 45,65 dollar i Asia nå i morges.

Det var usikkerhet rundt en mulig ny oljestreik i Venezuela som satte mest fart i oljeprisene sist uke, men også signaler fra oljekartellet OPEC på at de ikke er villige til å slippe oljeprisen for langt ned har sendt oljeprisen opp i det fortsatt meget stramt marked.

Iran førte an blant OPEC-landene sist uke og indikerte at de ikke vil slippe oljeprisen under 40 dollar fatet for WTI-olje. OPECs oljeministere skal møtes igjen 30. januar i Wien for å diskutere eventuelle nye kutt for å hindre større fall i

Det er ventet en ganske volatil utvikling i oljeprisen des nærmeste ukene frem til OPEC-møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere