RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen svekkes igjen

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg utover kvelden i går i kjølvannet av George W. Bushs valgseier og uro over utvikling i Yukos, men har komemt noe ned igjen i løpet av natten
Prisen på referanseoljen WTI som handles i New York endte opp 2,6 prosent i går til 50,88 dollar fatet levert i desember, men er ned 36 cent til 50,52 dollar nå i morgentimene torsdag.

Oljeprisen var volatil i går, men steg utover dagen og kvelden etter at det ble klart at President Bush tok hjem seieren og får fire nye år i det Hvite Hus.

Foruten Bush så var det ute nyheter rundt Russlands største oljeselskap Yukos Oil som ikke akkurat roet markedet. Konsernsjef Steven Twede og styret i Yukos vil 20. desember be aksjonærene stemme over om konsernet skal slås konkurs.

Gårsdagens opptur i oljeprisen kom etter at den luktet på det laveste nivået siden 29. september med en intradag notering på 48,65 dollar.

Markedet frykter at Bushs seier kan føre til økt og fortsatt ur i det oljerike Midtøsten. I tillegg forventer ikke markedet at Bush vil bruke av de strategiske oljelagrene, men heler fortsette å bygge opp disse lagrene.

Det kom også lagertall i USA i går, og de viste en økning i landets råoljelagere for sjette uken på rad. Ifølge det amerikanske energidepartementet steg lagrene med 6,3 millioner fat til 289,7 millioner sist uke.

American PEroleum Institute meldt om en økning på 7,8 millioner fat til 289 millioner. Dette er de største hoppene i lagrene siden begynnelsen av april. Det var ventet økning på opp mot 3 millioner fat.

Fyringsoljelagrene som er viktige inn i vintersesongen er imidlertid fortsatt stramme, og destillatlagrene falt for syvende uken på rad ifølge DOE. Fallet var på 900.000 fat til 115,7 millioner og er nå 12,3 prosent under nivåene i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere