RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen tar pust i bakken

Sist oppdatert:
Etter massiv oppgang de siste ukene tar oljeprisen en pust i bakken. Men at den er på vei ned avvises av en oljeanalytiker
Oljeprisen har nådd nye rekordnivåer i høst. Blant annet har Brent Blend blitt notert til over 50 dollar fatet – en historisk rekord.

Med i forkant av åpningen i handelen på oljebørsen i London faller 1. posisjon Brent Blend, som leveres i november, til 49,60 dollar fatet, og prisene falt også i går ettermiddag.

Brent Blends spotpris er ved ellevetiden onsdag notert til 50,58 dollar fatet.

- Dette er bare et pust i bakken. Vi kan ikke snakke om et trendbrudd, sier Øivind Munthe-Kaas, oljeanalytiker i Norwegian Oil Trading til iMarkedet.

Han mener de neste oljelagertallene vil være utslagsgivende i markedet – og kan bevege oljeprisen høyere opp dersom det viser seg at lagrene ikke fylles som ventet.

På grunn av den amerikanske Columbus Day-feiringen i USA kommer de amerikanske oljelagertallene en dag for sent, og er ute torsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere