RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen til ny topp etter lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen fikk en ny opptur i går, og endte på et nytt historisk toppnivå, etter at de amerikanske ukentlige lagertallene viste et overraskende fall i bensinlagrene
Prisen på referanseoljen WTI i New York steg 71 cent i går ettermiddag og kveld, for å ende på det høyeste nivået på 13 år, 40,77 dollar fatet. I løpet av sesjonen var oljeprisen nær å bryte gjennom 41 dollar, men toppet seg 40,92 dollar som følge av de negative oljelagertallene.

Det amerikanske energidepartementet DOE meldte om et fall i bensinlagrene på 1,5 millioner fat, mens American Petroleum Institute meldte om et fall på 1,6 millioner. Markedet hadde på forhånd ventet en økning på omkring 1,5 millioner fat i det raffineriene nå kjører opp lagrene i forkant av den amerikanske kjøresesongen.

Når det gjelder råoljelagrene så viste de, ifølge DOE, en økning på 1,1 millioner fat til 300 millioner fat, mens API meldte om et fall på 2,1 millioner fat til 298,1 millioner fat. Det var ventet en økning på omkring 1 til 3 millioner fat.

Destillatlagrene viste en økning på 1 million fat til 104,7 millioner ifølge API, mens DOE meldte en økning på 0,3 millioner fat til 107,5. Det var også her ventet en økning på mellom 1 og 2 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere