RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen til ny topp

Sist oppdatert:
Oljeprisen i USA etablerte seg i går for første gang over 45 dollar fatet som følge av stadig økende bekymringer for tilbudssiden i oljemarkedet
Prisen på referanseoljen WTI for levering i september endte i går for første gang over 45 dollar fatet, og da skikkelig, for kursen ble 45,50 dollar etter en oppgang på 1,6 prosent.

I løpet av natten har den beveget seg ned kun 6 cent i elektronisk handel.

Det er den økende bekymring over flere av verdens produsenter, spesielt Irak, Russland og Venezuela, som sender oljeprisen videre oppover.

Spesielt Irak har vært i søkelyset denne uken på grunn av den store uroen og de krigslignende tilstandene rundt den hellige byen Najaf. Landets eksport er også langt fra optimal, og tidligere i uken var hovedeksporten fra den sydlige delen av landet stengt for tredje gang denne sommeren.

Den uklare situasjonen rundt russiske Yukos Oil fortsetter å ri markedet, mens Venezuela siden generalstreiken for halvannet år siden fortsetter å skape usikkerhet i markedet i det neste sammenstøt over folkeavstemning for å fjerne President Hugo Chavez nærmer seg.

Det store spørsmålet blant oljetradere nå er om de også vil se 50 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere