RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen tilbake etter USA-melding

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt tilbake etter at amerikanske myndigheter nå tar skjeen i egen hånd. Les mer her
Etter at oljeprisen har gått til rekordnivåer det siste døgnet i etterkant av den ødeleggende Katrina-orkanen, har det vært ventet på utspill fra amerikanske myndigheter. Onsdag var det klart at USA tar skjeen i egne hender.

Den amerikanske energiministeren Samuel Bodman uttalte onsdag etter lunsj norsk tid, alt USA planlegger å tappe av sine strategiske oljelagre. Opplysningene kom frem under et intervju med TV-kanalen CNBC.

Bodman uttalte at en melding om hva som vil gjøres vil komme senere på dagen. Meldingen kommer som en følge av ødeleggelsene til orkanen Katrina i Mexocogulfen og kystlinjen rundt.

Meldingen om at USAs myndigheter ville tappe av sine strategiske oljelagre førte umiddelbart til at oljeprisen falt tilbake.

Den elektroniske handelen i den amerikanske referanseoljen, WTI, falt under 70 dollar pr. fat. Den var på 69,59 dollar ved 14-tiden norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere