RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen tilbake på rekordnivå

Sist oppdatert:
Oljeprisen i New York endte en cent under den historiske toppnoteringen i går kveld etter at de amerikanske oljelagertallene igjen viste fall
Prisen på referanseoljen Western Texas Intermediate for levering i november steg 3 prosent i går til 54,92 dollar fatet som kun er en cent under sist fredags historisk toppnotering. Desemberkontrakten som blir ny første kontrakt i dag endte på 54,41 dollar.

Det skjedde etter at begge de to oljelagerrapportene for det amerikanske markedet viste nye fall i destillat og bensinlagrene, mens råoljelagrene fortsetter å være under fjorårsnivået. I tillegg steg naturgassprisen i USA til det høyeste nivået på 19 måneder etter rapportene fra henholdsvis energidepartementet (DOE) og American Petroleum Institute.

DOEs rapport viste et fall i destillatlagrene på 1,9 millioner fat til 119 millioner, disse lagrene omfatter også fyringsolje som er i fokus ved inngangen til vinteren. Dette er femte uken på rad med fall i disse lagrene som er nesten 10 prosent lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

Det var ventet mindre fall i lagrene på forhånd. Det er blant annet høyere etterspørsel enn ventet som trekker i lagrene.

Bensinlagrene falt med 0,7 millioner fat til 199,9 millioner ifølge DOE, mens API meldte et fall på 2,4 millioner til 197,4 millioner fat.

Råoljelagrene ligger nå 3,8 prosent under nivåene på samme tidspunkt i fjor etter en økning på 1,2 millioner fat til 279,4 millioner sist uke. Det var ventet noe større oppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere