RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen videre ned i forkant av tall

Sist oppdatert:
Tall for de amerikanske oljelagrene kommer onsdag ettermiddag, og det presser prisen på olje ned. Les hva forventningene er
WTI for levering i desember falt til 46 dollar fatet, og har dermed falt nærmere 17 prosent etter toppen på 55,67 dollar fatet i slutten av oktober. Brent Blends siste notering er 42,15 dollar fatet, melder Reuters.

Årsaken til ojeprisfallet er flere, men først og fremst at OPEC-landene pumper så masse olje de bare klarer, samtidig som det har vært noe mindre økning i etterspørselen etter at oljeprisen har steget enormt det siste året.

Men også det faktum at oljelagrene i USA har vist en stadig vekst har roet ned energimarkedene, og lettet frykten for at det kommer en oljeskvis på den nordlige halvkule i vinter.

I dag kommer nye tall fra det amerikanske energidepartementet som er ventet å vise at oljelagrene i USA har vokst med 1,4 millioner fat i forrige uke, målt fra uken før.

Det er også ventet en noe større vekst av destillater, det vil si raffinert olje. Selv om tilgangen på råolje har tatt seg opp har mange vært bekymret for at raffineriene ikke har klart å ta unna etterspørselen etter for eksempel fyringsolje.

En meget kald vinter kan gjøre at trekkene i oljelagrene blir store, men så langt tyder det på at den amerikanske vinteren blir mildere enn tidligere antatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere