RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen volatil etter Katrina

Sist oppdatert:
Oljeprisen kom kraftig ned igjen i ordinær handel i New York i går kveld etter å ha toppet 70 dollar fatet. I morges har oljeprisen igjen steget etterhvert som skadeomfanget har blitt mer oversiktlig
Både olje- og gassprisene var innom rekordnivåer på morgenkvisten norsk tid i går i elektronisk handel på Nymex. Utover dagen da orkanen Katrina gikk i land og avtok i styrke kom prisene ned igjen.

Spesielt i ordinær handel i New York i går kveld roet markedet seg ned, men i løpet av natten har oljeprisen igjen begynt å stige.

Prisen på referanseoljen WTI som omsettes på Nymex toppet seg på 70,80 dollar fatet mandag morgen, men falt utover dagen, og endte til slutt på 67,20 dollar fatet, opp 1,6 prosent sammenlignet med sluttkursen fredag.

Spekulasjoner rundt en mulig tilførsel av råolje fra de strategiske lagrene i USA bidro også til å roe ned markedet. I tillegg var OPEC ute å signalisert ny økning i kartellets reelle oljeproduksjon.

I løpe av natten har oljeprisen steget 1,18 dollar til 68,38 dollar fatet etterhvert som markedet har begynt å få en oversikt over skadene av orkanen så langt.

Naturgassprisen satte også ny historisk toppnotering i går da den gikk over 12 dollar britiske termal enheter (BTU). Naturgass-kontrakten for september endte til slutt opp 10,8 prosent til 10,847 dollar pr. BTU.

Det er ventet en volatil utvikling i energiprisene de nærmeste dagene etter hvert som nyhetene tikker inn om raffineristengninger og skadet produksjon i den amerikanske delen av MExico-gulfen, hvor store deler av plattformene og riggene var stengt ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere