RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisfall etter høye lagertall (Ny)

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt i New York etter en større økning enn ventet i amerikanske lagre. Dette demper frykten for oljemangel til vinteren. Oljeprisen i London raste under 50 dollar torsdag formiddag
Oljeprisen falt med den største nedgangen på fem måneder onsdag kveld etter at tall for amerikanske oljelager viste større oppgang enn forventet.

Oljeprisen falt hele 4,9 prosent på handel ved New Yorks råvarebørs.

Torsdag morgen, i forkanten av åpningen på Oslo Børs, var oljeprisen under 50 dollar pr. fat. Oljeprisen var på spotprisen på Brent-olje i London ble indikert ned 0,4 prosent til 48,91 dollar.

Energidepartementet i USA offentliggjorde i går kveld tall som viste at lagrene i USA økte med 3,9 millioner fat for uken som endte 22. oktober.

Dette var en økning som var syv ganger større enn ventet, og viser at tilførselen er den høyeste på syv uker.
Råolje for levering i desember falt ifølge Bloomberg med 1,8 prosent til 51,50 dollar fatet, i elektronisk etterhandel i natt.

Ikke bare var lagrene bedre. Importen til USA økte med 220.000 fat daglig sist uke, og raffineriene økte produksjonen med 1 prosent, til 89,2 prosent av full kapasitet, melder Bloomberg.

En av årsakene til at oljeprisen har eksplodert de siste ukene har vært frykt for at det blir mangel på olje for raffineriene til vinteren. Denne frykten er nå meget dempet.

- Det er ganske klart at det vil bli plenty av råolje for raffineriene å prosessere til fyringsolje for vinteren, sier en oljeanalytiker til Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere