RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisfall etter stor lagerøkning

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt i New York i går kveld til det laveste nivået så langt i oktober, etter overraskende stor økning i landets oljelagere
Desemberkontrakten på Western Texas Intermediate-kvaliteten, som handles i New York, falt under 29 dollar pr. fat i går kveld. I ordinær handel endte prisen ned 65 cent til 28,91 dollar, som er det laveste siden utgangen av september.

Det var spesielt en overraskende stor økning i råoljelagrene som sendte oljeprisen ned. Ifølge Department of Energy steg råoljelagrene med 3,6 millioner fat til 291,8 millioner fat sist uke, og ligger nå 2 prosent over samme periode i fjor.

Det var blant annet en følge av den høyeste importen så langt i oktober. Det var ventet en økning på omkring 2 millioner fat ifølge eksperter CBS Marketwatch hadde spurt på forhånd.

American Petroleum Institute meldt på sin side en økning på kun 0,3 millioner fat til 293,6 millioner fat.

Destillatlagrene, som blant annet omfatter fyringsolje, steg med 1,6 millioner fat til 134 millioner ifølge DOE, og ligger nå 9,1 prosent høyere enn på samme tid i fjor. API meldt en økning på 0,2 millioner fat til 128,5 millioner.

Analytikerne var spredt i forhold til forventningen, og den høyeste lå på en økning på en halv million fat.

Bensinlagrene motvirket noe av den store økningen i råoljelagrene, og viste ifølge DOE et fall på 2,2 millioner fat til 193,8 millioner, mens API meldte et fall på 4 millioner fat til 194,4 millioner fat.

Det var ventet alt fra et fall på 1,5 millioner fat til en tilsvarende økning blant ekspertene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere