RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisrally etter lagertall

Sist oppdatert:
Både råolje og fyringsolje steg til nye historiske rekordnivåer i New York i kveld etter publisering av de ukentlige lagertallene
Det var et fall i fyringsoljelagrene i rapportene som skapte det nye rallyet i oljeprisen. Fall i fyringsolje er overraskende på dette tidspunktet i det raffineriene nå pøser ut fyringsolje i høyt tempo i forkant av fyringssesongen i USA.

- Det siste dette markedet trengte var å se et fall i fyringsolje, sier seniortrader Kevin Kerr i Kwest International til MarketWatch i kveld.

Det amerikanske energidepartementet (DOE) meldte et fall på 2,5 millioner fat i destillatlagrene for uken som endte 8. oktober, som er femte uken på rad med fall. Destillatlagrene inkludert fyringsoljelagrene er nå 8 prosent under fjorårsnivået.

American Petroleum Institutes rapport viste et fall på 2,9 millioner fat til 118 millioner. Analytikerne hadde ventet langt lavere fall i rapporten.

Prisen på referanseoljen WTI steg 1,12 dollar i kveld til 54,76 dollar pr. fat, som er ny all-time high.

Prisen på fyringsolje steg 5 cent til 1,55 dollar pr. gallon, som er første gang noensinne at fyringsolje ender over 1,50 dollar.

På den positive siden så meldte DOE et løft i råoljelagrene på 4,2 millioner fat til 278,2 millioner, mens API meldte en økning på 3,7 millioner fat til 276,9 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere