*Nettavisen* Nyheter.

Oljeproduksjonen øker igjen for PAR

Foto: PA Resources

PA Resources gikk ut av mars med økende produksjon etter at nye felt kom i gang.

15.04.08 10:22

Det svenske oljeselskapet PA Resources som er notert på Oslo Børs kan vise til en pen økning i oljeproduksjonen i slutten av mars etter et svakt første kvartal totalt sett. Samtidig er oljen solgt til rekordhøye priser i et het oljemarked.

NA24 - din næringslivsavis

PA Resources produserte i første kvartal 11.930 fat per dag, som ga en samlet produksjon på nær 1,1 millioner fat. Samtidig ble det solgt 1,26 millioner fat olje. Oljen ble solgt til en gjennomsnittlig pris på 96,61 dollar per fat, mot 85,48 dollar per fat i fjerde kvartal. I fjerde kvartal lå imidlertid produksjonen på 15.066 fat per dag i snitt.

Ny produksjon
I februar og mars fikk PA Reources i gang produksjonen fra to nye felt. I februar startet produksjonen på Volve-feltet, mens El Bibane-feltet i Tunisia endelig ble satt i produksjon i slutten av mars. Det gjorde at PAR ved utgangen av første kvartal hadde en produksjon på 13.800 fat per dag, mot et snitt for måneden på 12.070 fat per dag.

Produksjonen på Didon-feltet gikk ikke for full kapasitet i mars, da borearbeider og installasjonsarbeider førte til redusert kapasitet over en periode på 15 dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.