RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljerekord i New York etter bombe i Nigeria

Sist oppdatert:
En bilbombe eksploderte i Nigeria og dermed steg oljeprisen i New York til ny toppnotering. Les mer her:
Oljemarkedet har mange forhold å se på fortiden. Situasjonen i Iran kan utvikle seg til et skrekkscenario der verdens fjerde største eksportør av olje kan finne på å strupe oljekranene. Samtidig holder militsgrupper i Nigeria landets oljeproduksjon kunstig lavt nede.

Råolje for levering i mai stiger 32 cent til 72,49 dollar fatet i formiddagstimene. Dette er ny intradagsrekord for WTI-oljen, som regnes som benchmark i markedet.

En militant nigeriansk gruppe, hvis angrep allerede har forårsaket at en femtedel av landets oljeproduksjon er stengt ned, har påtatt seg ansvaret for en bilbombe mot en militærforlegning.

- Nyheten om bilbomben har presset opp prisen igjen. Markedet er veldig nervøst, sier råvaremegler Kevin Blemkin hos Man Financial til Bloomberg News.

Bomben kommer rett etter at de militante gruppene har vendt ryggen til en plan for myndighetene om utvikling i Niger-deltaet.

I går steg WTI-oljen med 1,2 prosent i New York mens Brent-oljen handles opp 0,3 prosent til 73,92 dollar fatet i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere