RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljerekorden blåser bort

Sist oppdatert:
Tirsdag morgen faller oljeprisen fra historiske høyder.
Etter å ha blitt notert til over 90 dollar fatet og den største månedlige oppturen på over tre år faller oljeprisen tilbake tirsdag morgen.

Årsaken skyldes at Mexicos statlig eide oljeselskap Petroleos Mexicanos melder at de igjen vil gjenoppta full produksjon, etter at de søndag meldte at de kuttet den med 20 prosent, eller 600.000 fat, som følge av en tropisk storm i Mexico-golfen.

I tillegg spekuleres det i at den ukentlige amerikanske oljelagerrapporten som blir presentert onsdag vil vise en økning etter at det var et uventet stort fall i forrige rapport.

- En økning i lagrene burde senke prisene ned en smule. Momentet ser ut til å være sterkt akkurat nå, sier en analytiker, ifølge Bloomberg.

Frontkontrakten på nordsjøoljen faller med 0,61 prosent til 89,77 dollar fatet på råvarebørsen i London. Mandag steg nordsjøoljen med 1,7 prosent til 90,22 dollar og til ny rekordnotering.

Oljeprisen har hatt en helt utrolig økning den siste perioden som følge av rekordsvak dollar og kraftige investeringer foretatt av blant annet store hedgefond. Flere mener at nivået er kunstig høyt.

- Tilgang og etterspørsel kan ikke forklare den nåværende høye internasjonale oljeprisen, sier finansminister Dai Houliang hos Asias største raffineri, China Petroleum & Chemical Corp, ifølge Bloomberg.

Andre tror man snart kan se en tresifret oljepris for første gang i historien.

Styreleder i Cambridge Energy Research Associates Daniel Yergin melder, ifølge Bloomberg, at oljeprisen kun er en eller to hendelser fra å nå 100 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere