Gå til sidens hovedinnhold

Oljeriggen står fortsatt i brann

Det er fortsatt uklarhet om de savnede etter eksplosjonen på oljeriggen Deepwater Horizon i Mexicogulfen.

Onsdag kveld norsk tid meldte nettavisen neworleans.com at alle de 11 riggansatte som ble meldt savnet etter eksplosjonen på oljeriggen «Deepwater Horizon» like utenfor kysten av delstaten Loisiana i Mexicogulfen var funnet i live, men denne meldingen ble senere avkreftet.

Se video fra redningsaksjonen her hos Associated Press

Minst 11 savnet
En talsmann for den amerikanske kystvakten, Mike O'Berry opplyser ifølge nettstedet at de fleste av de 126 som var om bord på riggen da den eksploderte ved 22-tiden lokal tid tirsdag reddet seg trygt i land, men at det fortsatt er personer som ikke er gjort rede for. Minst 11 skal være savnet.

Kan velte
Onsdag kveld norsk tid sto riggen fortsatt i brann. Den krenget rundt 70 grader og sto i fare for å velte.

Det er ikke klart hva som forårsaket eksplosjonen.

Flere brakt til sykehus
Det amerikanske selskapet Transocean hadde klokka 20.30 onsdag ikke oppdatert meldingen på sin nettside, der det heter at de fleste av de 126 om bord er trygge, men at det fortsatt er noen man ikke kan gjøre rede for.

Transocean bekrefter at det er flere skadde etter eksplosjonen, men sier ingen ting om antallet er omfanget av skadene.

En pressetalsmann for den amerikanske kystvakten uttalte onsdag at sju personer var alvorlig skadd. Senere på dagen uttalte talsmenn for West Jefferson Hospital like utenfor New Orleans at de hadde fått fire personer til behandling, tre var allerede utskrevet, ifølge neworleans.com.

En talsmann for The University of South Alabama Medical Center sa at de hadde en person til behandling på sin brannskadeenhet mens fire andre var under vurdering.

Norske aner
Selskapet som i dag heter Transocean Inc. bygger på sammenslutningen av flere store norske riggselskaper.

Transocean ASA ble verdens største riggselskap etter gigantfusjoner der Ross Offshore og Wilrig slo seg sammen med amerikanske Sonat Offshore Drilling.

Selskapet tok da navnet på det norske selskapet, og har fortsatt mange norske ansatte. Transocean er i dag verdens største riggselskap, og store på norsk sokkel. Selv om norske Statoil har en stor virksomhet i golfen, er det britiske BP Exploration & Production Inc. som er operatør på Deepwater Horizon.

Kommentarer til denne saken