*Nettavisen* Nyheter.

Oljeservice sendes opp

Foto: (Scanpix)

To amerikanske giganter belønnes for resultatene.

Aksjemarkedet svarer positivt resultatene til Halliburton og Weatherford. Kursene stiger henholdsvis 6 og 8 prosent i New York.

NA24 - din næringslivsavis

Lavere aktivitet og fallende oljepris gjorde at lønnsomheten i oljeserviceselskapet Halliburton gikk betraktelig ned i det siste kvartal i 2008. Selskapets resultat ble redusert til 468 millioner dollar eller rundt 53 cents per aksje fra 690 millioner dollar eller 75 cents per aksje.

Avsetninger knyttet til en korrupsjonsanklage som ble forlikt med justisdepartementet og kredittmyndighetene SEC fikk et negativt innslag på 34 cents per aksje.

Hvis ekstraordinære poster utelates fra regnskapet ville resultatet etter fjerde kvartal havnet på 84 cents per aksje. Det er bedre enn estimatene til analytikerne på 73 cents per aksje, viser tall innhentet av Bloomberg.

Til tross for at olje- og gasselskapene har kuttet ned på investeringene etter at oljeprisen har falt med rundt 100 dollar fra toppen sommeren 2008, så økte omsetningen til 4,91 milliarder dollar. Det tilsvarer en vekst på 17 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Konkurrenten Weatherford International melder at resultatet økte til 50 cents per aksje fra 47 cents i fjerde kvartal 2007. Justert havnet resultatet på 53 cents per aksje og havnet på linje med analytikernes forventninger. Omsetningen økte til 2,63 milliarder dollar også det på linje med analytikernes forventninger.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.