RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Kraftig økning i USAs lagre

Sist oppdatert:
De amerikanske lagrene av råolje økte med hele 6,8 millioner fat sist uke til 280,7 millioner fat. Det var ventet en økning på omkring 4 millioner fat
Det viser ukentlige tall fra det amerikanske energidepartementet.

Det er spesielt importen av olje fra Saudi Arabia som har økt voldsomt. Det saudiske statsrederiet Vela booket en mengde supertankere i februar, som nå har losset i USA.

Råoljelagrene er fortsatt 15,2 prosent under nivået i samme periode i fjor, men over det som er definert som laveste operasjonelle nivå på 270 millioner fat. American Petroleum Institute meldt en økning på 9 millioner fat til 280,8 millioner fat.

Det var en viss økning i bensinlagrene, som endte på 200,7 millioner fat, opp 1,7 millioner fat. Lagrene er nå 6,2 prosent under fjoråret. API meldte en økning på 2,5 millioner fat til 201,5 millioner fat. Det var ventet en økning på omkring en million fat.

Department of Energy (DOE) meldte et fall i destillatlagrene på 1,6 millioner fat, mens API meldt et fall på 3,3 millioner fat. Lagrene er på henholdsvis 97,9 og 100 millioner fat. Ifølge DOE er lagrene 21 prosent under fjorårsnivået. Det var ventet et fall på nærmere 2 millioner fat.

Oljeprisen falt i går, i hovedsak på den positive utviklingen for koalisjonsstyrkene, men lagertallene bremset ikke på fallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere