RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Mer bråk i Nigeria

Sist oppdatert:
Stammebråket i Nigeria har i helgen blitt avløst av voldelige sammenstøt mellom medlemmer av partiene ANPP og PDP. Over 100 personer som måtte hoppe i en elv skal fortsatt være savnet
I midten av forrige uke så det ut til at uroen på det oljerike Niger-delta i Nigeria skulle være over, etter at de to etniske gruppene som har hatt sammenstøt, inngikk en våpenhvile avtale.

Men i helgen har dette brutt ut nytt bråk i området, og denne gangen ar det supporterne til to av de store partiene som har hatt voldelige sammenstøt. De store oljeselskapene i området stengte oljeproduksjonen for over en uke siden, og omkring 40 prosent av landets over 2 millioner fat pr. dag er rammet.

Det er parlamentsvalget 12. april og presidentvalget 19. april som har fått sinnene i kok i det vestafrikanske landet. Det er det første frie valget siden militær styret bla avskaffet i 1999.

Vitner Reuters har sakket med melder at en kinne ble drept i demonstrasjoner hvor supportere av president Olusegun Obasansjos Folkets Frigjøringsparti (PDP) og hovedmotstander ANPP deltok. Demonstrasjonen skjedd ved oljebyen Port Harcourt på Niger-delta.

I byen Bakana skal hundrevis av ANPP-velgere ha hoppet i en elv etter at bevæpnede PDP-folk stormet en demonstrasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere