RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/tank: Oljestreik i Nigeria(Ny)

Sist oppdatert:
Den dagsferske streiken blant statsansatte funskjonærene i Nigerias oljesektor har foreløpig ikke gitt forstyrrelser av oljeeksporten fra landet
Nytt: Oppdatert med utviklingen i streiken

De nigeriaske oljefunksjonærenes fagforening PENGASSAN vedtok i helgen å gå til streik på grunn av manglende innfrielse av foreningens lønnskrav overfor nigerianske myndigheter.

De streikende vil i første omgang forsøke å ramme eksportterminalene, som er ansett som det mest sårbare punktet i den nigerianske oljeindustrien, som eksporterer omkring 2 millioner fat olje pr. dag.

Det er imidlertid usikkert hvor stort omfang forsøkene på å stoppe eksporten vil gi, og foreløpige rapporter tyder på at eksporten går som normalt.

Ved tilsvarende streiker tidligere har mesteparten av eksportkapasiteten blitt holdt oppe ved bruk av senioransatte fra petroleumsdepartementet, som ikke er medlem av organisasjonen.

Ifølge rapproter fra Reuters er det også tilfellet ved denne streiken, ifølge en talsmann i departementet.

Olejselskapet Shell bekrefter også overfor nyhetsbyrået at eksporten fra deres terminaler, Bonny og Forcados, går som normalt mandag.

Dersom funksjonærene lykkes med blokadene kan det gikk nye store utslag i så vel olje- markedet som tankmarkedet på grunn av den allerede ekstraordinære situasjonen som følge av generalstreiken i Venezuela.

Oljeprisen er ned 1,5 prosent i London i dag, og et fat Brentolje for levering i mars omsettes for 32 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere