RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Over 5.000 sparket i PDVSA

Sist oppdatert:
Presidenten for Venezuelas statsoljeselskap PDVSA, Ali Rodriguez, meldte i går kveld at han har sagt opp 5.111 ansatte siden streiken startet for 59 dager siden
Det går frem av en pressemelding fra det venezuelanske statlige nyhetsbyrået Venpress.

Rodriguez sa videre at det er sannsynlig med flere oppsigelser.

- Vi sjekker hvilke personer som har forlatt sine jobber...de som har gjort det er ute, sa Rodriguez.

I forrige uke ble det opplyst at omkring 2.500 ansatte hadde fått sparken på grunn av streiken. Rodriguez åpnet i går for at en del av oppsigelsene vil bli gjennomgått på et senere tidspunkt, men han gjorde det klart at det ikke er snakk om noe generelt amnesti.

Totalt var det 38.000 ansatte i PDVSA før selskapet ble rammet av generalstreik 2. desember. De streikende vil sammen med opposisjonen avsette president Hugo Chavez, og få utskrevet nyvalg.

Statsoljeselskapet er det bærende elementet i Venezuelas økonomi, og president gjør det han kan for å holde hjulene i gang og øke produksjonen. Det ser ut til at dette nå er i ferd med å lykkes.

Oljeproduksjonen skal nå ha kommet over en million fat pr., også ifølge de streikende. Samtidig kommer stadig flere av de ansatte tilbake på jobb.

Det foregår nå forhandlinger mellom partene, hjulpet av Organisasjon av amerikanske stater, eldet av USA og Brasil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere