RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Saudi klare til å pumpe mer

Sist oppdatert:
Saudi Arabia er klare til få OPEC med på en ny runde med produksjonsøkninger dersom det er nødvendig de neste ukene for å senke oljeprisen
Det uttalte landets ambassadør til USA i går kveld, ifølge Reuters.

OPEC vedtok for to uker siden en økning av produksjonskvotene på 1,5 millioner fat pr. dag, men det har ikke bidratt til å senke oljeprisen i særlig grad. OPECs oljekurv ligger fortsatt over 28 dollar fatet som er den øvre enden på kartellets prefererte prisintervall.

- Vår regjering er klar til å gjøre mer i løpet av to til tre uker dersom vi ser at prisen ikke stabiliserer seg og faller under 28 dollar, sa prins Bandar bin Sultan på en konferanse med amerikanske borgermestere i går.

Han gjentok at landet er bekymret for at den høye oljeprisen skal hemme den økonomiske veksten.

Det er frykten for krig i Irak og bortfallet av store deler av Venezuelas oljeproduksjon i snart åtte uker som presser oljeprisen opp.

OPECs uformelle prismekanisme tilsier at oljeproduksjonen skal økes med minst 500.000 fat pr. dag dersom prisen på oljekurven ligger over 28 dollar i mer en 20 børsdager. Oljeprisen har ligget over dette nivået siden 16. desember.

OPECs siste kvoteøkning skal skje med virkning fra 1. februar, men alle rapporter går ut at de allerede pumper olje i tråd med eller over den nye kvoten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere