RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Stenger de siste reaktorene

Sist oppdatert:
Den japanske kraftgiganten Tokyo Electric Power Co. (Tepco) vil i løpet av april stenge sine siste atomkraftreaktorer, og varsler nå at de kommer til å øke sine kjøp av olje og gass
Tepcos nedstenginger av atomkraftverk har vært en av driverne i tankmarkedet siden før jul, og har forsterkt boomen som krisen i Venezuela skapte i vinter.

Nå varsler Tepco at de også kommer til å stenge de siste av sine i alt 17 kjernereaktorer, og at dette må dekkes opp med olje- og gassbasert energiproduksjon. Ifølge Dow Jones Newswire har Tepco meldt i dag at de siste tre reaktorene som fortsatt er i drift vil bli stengt innen 15. april.

Tepco vil somfølge av dette kjøpe 6,3 millioner fat olje i april og omkring 1,5 millioner tonn flytende naturgass, LNG.

Det er oppdagelsen av forfalskede sikkerhetslogger som har ført til at japanske myndigheter har forlangt reaktorene stengt.

Selskapet jobber nå med å få godkjennelser på plass for en restart av 10 reaktorer før storforbruket på somemren starter. Tepco vil ikke klare å dekke etterspørselen uten å restarte reaktorene igjen, selv med kjøp av kreft fra andre japanske produsenter, opplyste selskapet til Dow Jones i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere