RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Streikeleder arrestert i Venezuela

Sist oppdatert:
En av lederne av generalstreiken i Venezuela skal ha blitt grepet av bevæpnede personer i går kveld lokal tid. Personene skal ha identifisert seg som hemmelig politi
Det melder The Guardian torsdag.

Det er Carlos Fernandez, som leder Venezuelas største handelskammer og som er en av lederne av den to måneder lange generalstreiken i landet som er arrestert.

Pågripelsen skal ha skjedd på en restaurant i natt norsk tid, opplyser hans visepresident Albis Munos i Fedecameras til The Guardian torsdag. Han kjenner ikke til hvor det har blitt av sin sjef, og myndigheten skal ikke ha villet kommentere pågripelsen.

Den to måneder lange generalstreiken i Venezuela ble startet i begynnelsen av desember, og målet er å avsette den venstreradikale presidenten Hugo Chavez, og få utskrevet nyvalg. generalstreiken har rammet landets oljeproduksjon hardt. Den er halvert sammenlignet med de over 3 millioner fat pr. dag som ble produsert før streiken ble startet.

Fernandez skal være under etterforskning for sin rolle i streiken, som i stor grad ble avsluttet i begynnelsen av februar, men som rammer deler av statsoljeselskapet PDVSA fortsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere