RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Våpenhvile i Niger-delta

Sist oppdatert:
De krigende stammeene i Nigerias oljerike område i Niger-delta har blitt enige om en våpenhvile, og det er ventet at de store olejselskapene kan få startet oppigjen produksjonen rimelige raskt
Det melder lokale myndigheter til Reuters onsdag kveld.

Kampene mellom ljaws- og itsekiris-stammene har så langt ført til at oljeproduksjon tilsvarende over 800.000 fat pr. dag har blitt stengt. Det tilsvarer omkring 40 prosent av Nigerias dagsproduksjon, og kommer meget ubeleilig for oljemarkedet, siden Iraks produksjon nå er stoppet opp på grunn av krigen.

Dette har gitt økning i oljeprisen.

Bråket mellom stammene har sitt utspring i det kommende første frie presidentvalget i Nigeria siden militærstyret falt i 1990. Valget finner sted 19. april.

Det skal være etter et møte med guvenøren i deltaregionen at stammelederne ble enige om å be sine menn legge ned våpnene.

Det er ventet at det vil ta et par dager med ro før oljeselskapene sender inn sine mannskaper for å restarte produksjonen. Det er de multinasjonale oljeselskapene Shell, Exxon Mobil og franske TotalFinaElf som er rammet av uroen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere