*Nettavisen* Nyheter.

Olje/Tank: Venezuelas oljeproduksjon forblir lav

Venezuelas oljeproduksjon er ventet å forbli lavere i overskuelige fremtid, selv om streiken opphører, ifølge toppoppslaget i nettutgaven av Wall Street Journal fredag

19.05.08 01:15

Avisen skriver videre at verdens petroleumsmarkeder vil forbli sårbare i tilefelle en krig i Irak og det er utsikter til ytterligere bensinprisøkninger i USA.Både bransjeeksperter og streikende arbeider i det venezuelanske statsoljeselskapet PDVSA sier til avisen at det er usannsynlig å stable på beina mer en to tredjedel av den produksjonen landets hadde før generalstreiken brøt ut i begynnelsen av desember.Det skal være mangelen på erfarne arbeidere og ledere som er den største hindringen.Konklusjonene i Wall Street Journal er de samme som investeringsbanken Deutsche Bank hadde i en rapport om situasjonen torsdag.Les:

Tank/olje: Venezuelas oljeproduksjon lav ut 2004

Venezuela produserte over 3 millioner fat pr. dag da generalstreiken brøt ut, mens produksjonen ifølge uavhengige analytikere nå har kommet opp i 1,4 millioner fat pr. dag. President Hugo Chavez, som har vært målet for streiken, står på sin side at produksjonen nå har kommet opp i 1,9 millioner fat pr. dag.Oljebransjen mener at det finnes en kortsiktig reservekapasitet på 2 millioner fat pr. dag, i hovedsak i Saudi Arabia. Det er omtrent på linje med det Irak produserer i dag. Dermed kan oljemarkedet befinne seg i en situasjon med oljemangel dersom ikke Venezuela klarer og øke produksjonen, og Iraks produksjon rammes av krig.- Dersom Irak forsvinner, vil det være touch & go. Venezuela vil måtte komme godt over to millioner fat pr. dag for å avhjelpe situasjonen, sier visedirektør Leo Drollas ved Centre for Global Energy Studies i London til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.