RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Venezuelas oljeproduksjon forblir lav

Sist oppdatert:
Venezuelas oljeproduksjon er ventet å forbli lavere i overskuelige fremtid, selv om streiken opphører, ifølge toppoppslaget i nettutgaven av Wall Street Journal fredag
Avisen skriver videre at verdens petroleumsmarkeder vil forbli sårbare i tilefelle en krig i Irak og det er utsikter til ytterligere bensinprisøkninger i USA.

Både bransjeeksperter og streikende arbeider i det venezuelanske statsoljeselskapet PDVSA sier til avisen at det er usannsynlig å stable på beina mer en to tredjedel av den produksjonen landets hadde før generalstreiken brøt ut i begynnelsen av desember.

Det skal være mangelen på erfarne arbeidere og ledere som er den største hindringen.

Konklusjonene i Wall Street Journal er de samme som investeringsbanken Deutsche Bank hadde i en rapport om situasjonen torsdag.

Les: Tank/olje: Venezuelas oljeproduksjon lav ut 2004

Venezuela produserte over 3 millioner fat pr. dag da generalstreiken brøt ut, mens produksjonen ifølge uavhengige analytikere nå har kommet opp i 1,4 millioner fat pr. dag. President Hugo Chavez, som har vært målet for streiken, står på sin side at produksjonen nå har kommet opp i 1,9 millioner fat pr. dag.

Oljebransjen mener at det finnes en kortsiktig reservekapasitet på 2 millioner fat pr. dag, i hovedsak i Saudi Arabia. Det er omtrent på linje med det Irak produserer i dag. Dermed kan oljemarkedet befinne seg i en situasjon med oljemangel dersom ikke Venezuela klarer og øke produksjonen, og Iraks produksjon rammes av krig.

- Dersom Irak forsvinner, vil det være touch & go. Venezuela vil måtte komme godt over to millioner fat pr. dag for å avhjelpe situasjonen, sier visedirektør Leo Drollas ved Centre for Global Energy Studies i London til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere