RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Venezuelas produksjon øker

Sist oppdatert:
Venezuelas oljeproduksjon har fortsatt å øke de siste par dagene, og som tidligere er det store sprik mellom president Hugp Chavez' og opposisjonens estimater
Chavez meldte søndag at produksjonen nå har kommet opp i 1,32 millioner fat pr. dag, men streikende ansatte i statsoljeselskapet PDVSA estimerer at produksjonen mandag kveld lå på 966.000 fat pr. dag, opp fra 957.000 på søndag. Det melder den lokale nyhetstjenesten PetroleumWorld.

Det tredje estimatet kom fra PDVSAs styreformann Ali Rodriguez, som i en avis søndag uttalte at produksjonen lå godt over en million fat pr. dag.

Det er ventet også blant de streikende PDVSA-ansatte at produksjonen kan øke med 300.00-400.000 fat pr. dag i de østlige produksjonsområdene de neste ukene. Produksjonen i disse områdene ligger nå over 600.000 fat pr. dag.

President Chavez uttalte søndag at Venezuela skal greie å ha produksjonen tilbake på 2,7 millioner fat pr. dag innen en måned. De fleste eksperter og markedsaktører har uttalt at arbeidet med å få produksjonen opp på nivået før streiken vil ta flere måneder.

Bakgrunnen for generalstreiken, som nå snart har pågått i 60 dager, er å avsette venstreradikale Chavez, eller få utskrevet nyvalg i løpet av kort tid. Det foregår nå et intensivert diplomatisk arbeid for å løse konflikten.

Det er nå dannet en gruppe som kaller seg "Venner av Venezuela", som skal jobbe frem en løsning. Gruppen har utgangspunkt i Organisasjonen av Amerikanske stater, og ledes av USA og Brasil. Fredsprisvinner Jimmy Carter er også aktiv i prosessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere