RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje/Tank: Ytterligere fall i nigeriansk produksjon

Sist oppdatert:
Uroen mellom etniske grupper i Nigeria fortsetter å få større omfang, og landets oljeproduksjon fortsatte å falle i går. Det er nå lite ledig produksjosnkapasitet igjen i OPE
Mens oljeselskapene mandag meldte om stopp i oljeproduksjonen tilsvarende 817.000 fat pr. dag, viser det amerikanske energidepartementets daglig oljerapport at produksjonen i går falt til 900.000 fat pr. dag. Det tilsvarer drøyt 40 prosent av OPEC-landet Nigerias produksjonskapasitet, melder Dow Jones Newswire.

Det er oljeproduksjonen i Niger-delta som har blitt stoppet på grunn av sammenstøt mellom etniske grupper i området i forbindelse med det kommende presidentvalget 19. april. Det fryktes at opprøret vil fortsette frem til det tidspunktet.

Det er de multinasjonale oljeselskapene ChevronTexaco, Shell og TotalFinaElf som har sett seg nødt til å stanse flere produksjonsanlegg.

Nigeria er et av de viktigste leverandør landene til USA, og har i det siste stått får 9,3 prosent av USA importvolum.

Lite ekstrakapasitet

Ifølge det amerikanske energidepartementets statistikkenhet, Energy Intelligence Administration (EIA), har OPEC-landene nå mellom 0,9-1,4 millioner fat pr. dag i uutnyttet kapasitet. Det meste er i hendene til Saudi-Arabia.

EIA estimerer Saudis produksjon til 9,5 millioner fat pr. dag i mars, opp 700.000 fat pr. dag i forhold til februar. Saudi kan øke til 10 millioner fat i løpet 30 dager, og til 10,5 millioner fat pr. dag i løpet av 90 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere