RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljetanker i drift utenfor Nordkapp(Ny2)

Sist oppdatert:
En oljetanker var i morges i drift utenfor Honningsvåg med 100.000 tonn olje ombord. Skipet lå omkring 12 nautiske mil fra Honningsvåg. Skipet går nå for egen motor
Nytt: Motoren i gang igjen

Den moderne oljetankeren skal ha en kapasitet på 106.500 fat olje, og er dermed å klassifisere som en aframax. Skipet har dobbeltskrog og er bygget i 1998, det eies av det russiske rederiet Novoship.

Det var klokken 12 at tankskipet kontaktet norske myndigheter via sin danske agent, og ba om taubåtassistanse. Ifølkge en melding fra rederiet skal motoren ha komme ti gang igjen klokken 13.10 norsk tid.

Problemene skal ha oppstått klokken ti i morges, og mannskapet hadde holdt på i to timer med reparasjoner før de kontaktet norske myndigheter.

Det skal ikke være taubåter i nærheten, og nærmeste kystvaktskip var ifølge NRK ti timer unna. Tankeren hadde drevet en nautisk mil mot land siden motorhavariet oppsto, og driften er beregnet til omkring en kilometer i timen.

John Espen Lien i Forsvarkommando Nord-Norge sier de har vært i kontakt med tankeren, som regner med å ordne maskinfeilen i løpet av kort tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere