RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeusikkerhet gir rekordhandel

Sist oppdatert:
De siste dagens fall i oljeprisen har ikke lagt noen demper på handelen med oljekontrakter, for oljebørsen i London noterte mandag nye rekorder.
Oljebørsen i London IntercontinentalExchange, ICE, tjener godt på usikkerheten som nå hersker rundt en fallende oljepris, for mandag bel det satt ny rekord i antall råoljekontrakter omsatt på en dag i London.

Det ble omsatt totalt 317.307 futureskontrakt på råolje kvaliteten Brent over ICE mandag, og det er første gang handelen topper 300.000 kontrakter på en dag. Forrige rekord ble satt 8. desember i fjor og lød på 292.994 kontrakter.

Den totale kontraktsverdien på gårsdagens råoljehandel i London var på heftige 17,8 milliarder dollar basert på en gjennomsnittlig pris pr. fat på 56 dollar. I norske kroner blir verdien på omkring 112 milliarder.

ICE kun også notere en ny rekord i antall futureskontrakter uavhengig av underliggende råvare omsatt over børsen på en dag. ICE Futures hadde nemlig en omsetning på 696.700 kontrakter mandag, opp fra den forrige rekorden satt i forrige uke på 682.752 futures kontrakter.

-Vi har fått en sterk start på året, sier informasjonsdirektør Kelly Loeffler i ICE til NA24 iMarkedet tirsdag.

Hun vil imidlertid ikke si noe om hva forventingen er til volumutvikling i 2007, og viser til at selskapet er børsnotert.

I tillegg til råolje tilbyr ICE futures handel i blant annet ulike raffinerte oljeprodukter, kraft og naturgass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere