Gå til sidens hovedinnhold

Ølkjøleren du graver ned i hagen

Har plass til 24 ølbokser.

[Teknofil.no] Ølbokser kan i perioder ta opp mye plass i kjøleskapet, og det er dette problemet nyoppfinnelsen eCool prøver å løse.

Det danske selskapet som står bak oppfinnelsen har hentet inspirasjon fra en gammel tradisjon som går ut på å grave ned ølen for at den skal kjøles naturlig i jorden.

Selve ølkjøleren må du derfor grave ned i hagen med et jordbor – eller med spade, «hvis du er en ekte mann», som selskapet skriver på sine nettsider. Apparatet tar 24 ølbokser (0,33 l.).


«Kælder kold øl»

Denne delen må du grave ned.

For å fiske opp en boks fra bakken må du bruke sveiv, ettersom kjøleren ikke bruker noe elektrisitet. Oppfinnerne hevder dessuten at det av denne grunn kan bidra til å «redde verden».

Nettsiden Ubergizmo påpeker at løsningen neppe vil gi deg iskald øl, men likevel kald nok til at den kan drikkes.

Danskene selv er nok fornøyde med en som er «kælder kold». Takket være god isolasjon skal imidlertid røret som stikker ned i bakken holde lik temperatur oppe og nede, samt sikre at ølen ikke blir frostskadet om vinteren.

Om du sparer noen penger på å bruke eCool istedenfor kjøleskapet, er nok heller tvilsomt. Ølkjøleren koster nemlig over 2.000 kroner.

(Kilder: eCool via Ubergizmo)

(ANB)