RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olserum-trøbbel for IGE

Sist oppdatert:
Etter å ha blingset til datoen kan gruveselskapet IGE miste Olserum-prosjektet til en konkurrent. Les mer her:
(Korrigert siste stikktittel)

Forrige uke sendte det svenske prospekterings- og gruveselskapet IGE en melding til markedet. Der bekreftet de at de ikke hadde sendt inn søknad om å fortsatt kunne utvikle Olserum-området men skrev at de ikke anså at dette ville påvirke prosjektet i særlig grad.

Les den saken her:

Bommet på tillatelse

De siste tre årene har selskapet hatt en undersøkelsestillatelse til de 1.100 hektar mark i Olserum og selskapet har pløyd ca. 15 millioner svenske kroner ned i området. Men da tillatelsen skulle blitt fornyet i midten av januar glemte IGE å sende inn papirene innen tidsfristen.

Konkurrent har søkt

Ifølge den svenske avisen Dagens Industri har et annet selskap nå søkt på IGEs lisens. Konkurrenten Strategic Minerals i Jönköping har nemlig søkt svenske bergverksmyndigheter om undersøkelseslisens på Olserum 1 prosjektet, det samme som IGE hadde. Fra før har Strategic Minerals lisens på Olserum 2.

Gruveingeniør Gunnar Svanfeldt hos den statlige Bergstaten sier til Dagens Industri at dette ikke bare er en stempeljobb.

- Mineralloven nevner mangfold, konkurranse og effektivitet, sier han til Dagens Industri.

Det er dermed ingen automatikk i at IGE vil få sin lisens forlenget, selv om de bare glemte en dato. Onsdag faller dommen og IGEs Michael Nilsson medgir at Olserum-prosjektets fremtid står og faller på Bergstatens beslutning.

- Det ville vært ulykkelig dersom vi skulle miste Olserum, men jeg har ingen uro for at Bergstaten skulle gi lisensen til et annet selskap. Da følger man ikke praksis i mineralloven, sier han til avisen.

Informasjon

IGE er børsnotert både i Sverige og i Norge, men har ikke meldt om at et annet selskap kan nappe konsesjonen deres i Olserum.

Dagens Industri spør selskapet hvorfor de ikke i klartekst skrev i meldingen til markedet hva som skjedde.

- Vi holder oss til fakta og så ingen grunn til å spekulere, svarer selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere