*Nettavisen* Nyheter.

Olsø går av etter bråket

Foto: (Entra.no)

Rune Olsø går av som direktør i Entra.

18.10.12 07:30

- Etter syv år i konsernledelsen av Entra Eiendom AS, det siste halvåret som konstituert administrerende direktør, har Rune Olsø i samråd med styrets leder valgt å gå av med umiddelbar virkning, opplyser selskapet sent onsdag kveld.

På et styremøte den 26. september ble Giske-venn Rune Olsø utnevnt som ny toppsjef i Entra, uten at dette spørsmålet var på agendaen. Tre av syv styremedlemmer stemte imot, deriblant styreleder Siri Hatlen.

Før dette møtet ble styret redusert fra ni til syv medlemmer. Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) ble den 9. oktober i ekstraordinært statsråd utnevnt som settestatsråd for næringsminister Trond Giske for å granske ansettelsen.

Konstituerte ny direktør
- Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder, heter det i pressemeldingen.

Styreleder Siri Hatlen uttaler:

- Jeg vil takke Olsø for hans innsats for Entra over mange år, og for de gode resultatene han har bidratt til å oppnå for selskapet og eieren, sier Hatlen.

På sitt møte onsdag bestemte styret å konstituere Anne Harris som administrerende direktør i Entra Eiendom.

- Opptatt av selskapets beste
- Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover, sier Hatlen.

- Rune Olsø gjorde det mandag klart at han ville gå i dialog med det nye styret for å avklare styrets syn på den daglige ledelse av Entra. Vi har hatt en konstruktiv og god dialog, og det nye styret har vært involvert underveis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

- Det står respekt av den profesjonelle måten Olsø har håndtert den krevende og intense situasjonen som har vært etter styremøtet 26. September. Det har vært viktig for de ansatte og for selskapet, sier Hatlen. - Jeg og resten av styret ønsker ham lykke til videre, sier hun.

- Riktig å gå av
Rune Olsø kom inn i Entras konsernledelse allerede i 2005, ble viseadministrerende direktør i 2010, og har siden april vært konstituert administrerende direktør i selskapet. Han sier i dag:

- Entra er et veldrevet kommersielt eiendomsselskap, som skaper god avkastning for eieren. Vi leverer tidenes beste kundeundersøkelse i år, og ser ut til å kunne levere et rekordutbytte til eieren, som er tre ganger større enn fjorårets. Jeg er stolt av disse resultatene, og takknemlig over å ha hatt muligheten til å skape dem sammen med så mange dyktige og dedikerte medarbeidere, sier Olsø i pressemeldingen.

- Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i syv år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, for å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Jeg ønsker alle mine gode kolleger lykke til i det videre arbeidet, sier Olsø.

- Innenfor retningslinjene
- Den avtalen som er inngått mellom partene er i samsvar med vilkårene i hans ansettelsesavtale med selskapet mht oppsigelsestid på seks måneder og etterlønn på tre måneder. Avtalens vilkår ligger klart innenfor statens retningslinjer for lederlønn, sier styreleder Siri Hatlen.

Hovedelementene i avtalen er, ifølge pressemeldingen;

* Lønn og andre ytelser opprettholdes i oppsigelsestiden som er seks måneder
* Tre måneder etterlønn
* Lønn i oppsigelsestid og etterlønnsperioden tilsvarer hans lønn som konstituert administrerende direktør
* Ingen bonusutbetaling for 2012

Olsø fikk ved tiltredelsen en grunnlønn på fire millioner kroner i året.

Strid om ledervervet
Entra Eiendom har vært i hardt vær siden Kyrre Loaf Johansen gikk av som Entra-sjef 18. april i år.

Næringsminister Trond Giskes venn, Rune Olsø som på dette tidspunktet var viseadministrerende direktør, ble konstitutert direktør for selskapet.

Det kom frem at styremedlemmene Ottar Brage Guttelvik og Ketil Fjerdingen skal ha forsøkt å utnevne Rune Olsø som toppsjef. Guttelvik er tidligere Ap-politiker mens Ketil Fjerdingen er også en bekjent av Trond Giske.

I mai erklærte Trond Giske seg inhabil i spørsmål om Rune Olsø. I august ble ikke et nytt Entra-styre enige om ny toppsjef og saken ble utsatt.

26. september ble Olsø utnevnt som ny toppsjef i Entra, uten at dette spørsmålet var på agendaen. Tre av syv styremedlemmer stemte imot, deriblant styreleder Siri Hatlen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.