RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olympia-kjøp gir marginfall for Aktiv Kapital

Sist oppdatert:
Inkassoselskapet Aktiv Kapital har hatt meget hyggelige marginer, men i tredje kvartal etter oppkjøpet av Olympia Capital har marginene falt markert for konsernsjef Olav Dalen Zahl
Rapporten for tredje kvartal viser et overskudd på 110,2 millioner kroner fra driften, mot 68 millioner i samme periode i fjor.

Aktiv Kapitals driftsinntekter har som følge av organisk vekst og oppkjøpet av Olympia Capital i sommer økt fra 207,6 millioner kroner i fjor til 526,1 millioner i årets tredje kvartal.

Det gir en driftsmargin på fortsatt hyggelige 20,9 prosent i tredje kvartal, men det er et klart fall fra fjorårets knappe 33 prosent. I andre kvartal i år var driftsmarginen på 28,4 prosent.

Det er også et fall i forhold til marginen i fjor dersom Olympia hadde vært kjøpt på det tidspunktet. Proforma driftsmargin for tredje kvartal i fjor var 23,6 prosent.
Resultat før skatt endte på 65 millioner kroner, mot 58,1 millioner i samme periode i fjor. Årets kvartal er belastet med 16 millioner kroner i urealisert disagio. Resultat marginen justert for dette blir på 15,4 prosent, mot 28 prosent i samme periode i fjor.

Ser synergier

Aktiv Kapital forventer å få ut synergier etter oppkjøpet både på kostnadssiden og på det operasjonelle plan. Aktiv Kapital skiver i rapporten at de forventer bedre lånebetingelsen som følge av deres kraftig vekst.

- Konsernets ledende posisjon i Europa samt interesse for salg av porteføljer hos stadig flere aktører i flere land, medfører gode muligheter for konsernet fremover, skriver selskapet i rapproten.

Det ser mener det sterke vekst i forbrukslån og bruk av kredittkort i Europa kombinert med økende "outsourcing" av misligholdskreditter fra finansinstitusjoner gir solide markedsforhold for videre vekst.

Skipsreder John Fredriksen kontrollerer knappe 40 prosent av aksjene i selskapet etter en rekke aksjekjøp de siste månedene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere