*Nettavisen* Nyheter.

Olympiske NRK-tall

Takket være OL sikret NRK seg over halvparten av tv-seerne sist uke. Bare søndag hadde kanalen over en million seere hele kvelden.

13.02.06 13:28

(SIDE2:) I snitt var det 51,1 prosent av tv-titterne som fulgte med på NRK sist uke. Dette er opp 6,8 prosentpoeng fra uken før. Både TV 2, TVNorge og TV3 gikk tilbake sist uke, TV3 dog bare med 0,1 prosentpoeng.

1,4 millioner

Det er OL som skal ha takken for de gode tv-tallene. Åpningsseremonien ble fulgt av 1,208 millioner seere. Og søndag var det over en million seere som fulgte NRK i tidsrommet 18 til 22, med en topp for OL-studio rundt ti minutter frem mot 20 med 1,398 millioner seere. Også på dagtid gikk kanalen flere ganger over en million seere, blant annet på jaktstarten menn.

7 av 10 på NRK

Lørdag hadde hadde RK 70 prosent markedsandel og søndag en andel på 67,8 i nasjonalt tv-univers. De samme dagene hadde TV 2 henholdsvis 13,6 og 13,3 i markedsandel.

Tiden voksne mennesker bruker på tv har også økt i helgen, med 30 minutter til 270 minutter i samlet tv-tid lørdag. Og opp fra 250 til hele 303 minutter i samlet tv-tid søndag.

TV 2 satser mot OL

Flere kanaler har valgt å vente med sine nysatsninger til etter OL, nettopp fordi konkurransen ville være så stor. Unntakene er «Big Brother» på TVNorge, samt «Idol», «Alle mot en» og «Skal vi danse» på TV 2. Sistnevnte kanal har det som strategi å ta opp konkurransen på tross av OL.

- Vi har ønsket å gi seerne våre et selvstendig tilbud uavhenig av om det er OL. Dette har vært en bevisst satsning for oss, sier informasjonssjef Jørund Rasdal Unneland til Side2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag