RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Om Fasts milliardplassering

Sist oppdatert:
Robert Keith avviser at Fast er i ferd med å gjøre en milliardplassering. Han bekrefter imidlertid at DnB Nor Markets og Merrill Lynch er hyret inn som rådgivere.
(Ny: Kommentarer fra Keith)

iMarkedet.no har tidligere i dag skrevet at det norske teknologiselskapet Fast er i ferd med å gjøre en milliardplassering. Dette avvises av Fast sterke mann på eiersiden, Robert Keith.

- Dette er feil, sier Keith til iMarkedet.no.

Han sier videre at et såkalt roadshow John M. Lervik gjør hos flere institusjoner nå, ikke er et plasserings-roadshow.

Den engelske investorene sier videre til iMarkedet.no at Fast har hyret inn DnB Nor Markets og Merrill Lynch i forbindelse med den store Fast-posten.

- Fortsatt har vi de tre alternativene vi tidligere har kommunisert. Vi kan plassere dette bredt i markedet, plassere det hos strategiske partnere eller stryke aksjene. Vi gjør ikke noe nå, sier Keith til iMarkedet.no.

Jobber med plassering

iMarkedet.no har tidligere på onsdagen skrevet at meglerhuset DnB Nor Markets har startet med jobbingen av en plassering av Fast-aksjer til en verdi på noe under 1 milliard kroner. Aksjene er oppgjøret etter Fasts mye omtalte bud på alle aksjene i Opticom.

Etter dette budet får Fast en eierandel i seg selv på 21,1 prosent. Ifølge loven kan ikke et selskap eie mer enn 10 prosent av egne aksjer. Dermed kan så mye som over 40 millioner Fast-aksjer bli forsøkt plassert i markedet.

Vært hett tema

I lengre tid har flere investorer har benyttet seg av anledningen til å selge unna aksjer i Fast. Enkelte har også inntatt short-posisjoner i aksjen for å kunne kjøpe tilbake på en lavere kurs.

Konsekvensen er at aksjekursen i Fast har dalt ned fra toppnoteringen som kom i forbindelse med at striden rundt Opticom ble avklart i begynnelsen av januar. Fast-kursen steg til 27,30 kroner etter at ble kjent at selskapet kjøper Opticom. I dag handles Fast for rundt 23,70 kroner.

Usikkerhet rundt aksjene

Så langt har det vært en del usikkerhet knyttet til hva som skulle skje med Fast-aksjene som oppstår etter kjøpet av Opticom. Tidligere har det både fra Fast-sjef John M. Lerviks og Robert Keiths side blitt hintet om at disse aksjene kan plasseres hos en strategisk partner.

De to andre alternativene er å plassere aksjene bredt i markedet, eller stryke aksjene. Hvis det siste alternativet benyttes, vil ikke Fast få tilgangen til kapitalen som kommer gjennom et nedsalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere