RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Om utsiktene for tankratene og Frontline-aksjen

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier avdramatiserer ratefallet i tankmarkedet. Meglerhuset påpeker at det ventes økt tankaktivitet på grunn av svært lave oljelagertall fra USA
Analytikerne hos Fearnley har tidligere vært ute med en melding om et kollaps for ratene i tankmarkedet. Dette har fått Frontline-aksjen til å falle tilbake.

ABG Sundal Collier avdramatiserer ratefallet og skriver dette i sin analyse:

- Selvsagt vil tankratene svekke seg fra nåværende nivåer. Vi venter en trend mot 30.000 dollar pr. dag for moderne VLCCer i slutten av året. På dette nivået vil Frontline klare å betale mer enn 2 dollar pr. aksje i årlig utbytte, skriver ABG Sundal Collier og peker på at dette kan, hvis Frontline ønsker det, gi en direkteavkastning for investorene på 20 prosent.

Til og med på rater ned til 25.000 pr. dag, vil aksjonærene bli garantert en tosifret direkte avkastning.

- Dette er grunnen til at vi har en kjøpsanbefaling på Frontline - ikke fordi vi venter at ratene vil holde seg på dagens nivåer, skriver meglerhuset.

Rasjonalet bak ABG Sundal Colliers kjøpsanbefaling er den ventede veksten i amerikansk oljeimport. Amerikanske oljelagre er på meget lave nivåer nå. De siste ukene har det også vært stor aktivitet i tankmarkedet. ABG Sundal Collier venter at amerikanske myndigheter vil øke importen kraftig før neste vinter, hvis ikke importen tar seg opp allerede i første halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere