Gå til sidens hovedinnhold

Ombygging til høsten

Omsorgsbygg har endelig tatt en avgjørelse når det gjelder Østensjø bo- og servicesenter. Hele bygget skal være ferdig rehabilitert innen 2007.

HØYENHALL: Vi har nå laget en intensjonsavtale med Omsorgsbygg, sier rehabiliterings- og omsorgssjef i Bydel Østensjø Solveig Nyhamar.
I den ligger det at hele bygget skal være ferdig rehabilitert innen 2007.

Dusj til alle rom

Institusjonen skal fortsatt ha 16 plasser. Når ombyggingen er ferdig vil det være tilknyttet dusj og toalett til alle rommene. Om det blir heis i takene kommer an på hvor lavt det er under taket. Ventilasjonen i bygget vil også forbedres, sier hun.
Østensjø bo- og servicesenter (ØBS), som ligger på Høyenhall, er et sted for yngre personer som er pleietrengende på grunn av sykdom eller ulykke. Det er ingen planer om å endre dette etter ombyggingen, sier Nyhamar.

Erstatningslokaler

De dårlige lokalene til ØBS har vært gjenstand for mye arbeid fra bydelsadministrasjonens side. Også bydelspolitikerne har stadig tatt opp i tilsynsrapporter at noe må gjøres med blant annet de tre badene i institusjonen. Nordstrands Blad har skrevet om institusjone en rekke ganger. Sist var i begynnelsen av desember da tilsynsutvalget mente badene måtte utbedres med det samme.
Inngåelsen av intensjonsavtalen er gode nyheter! Jeg regner med at Omsorgsbygg setter i gang arbeidet utpå høsten en gang. De må først finne erstatningslokaler for beboerne, men det er ikke en uoverkommelig jobb siden det bare er 14 faste beboere og to stykker som har korttidsopphold.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen