RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omega-3 kan lure deg

Sist oppdatert:
Det er stor forskjell på omega-3 fra fisk og fra planter.

(SIDE2): - Omega-3 fra planter er ikke i nærheten av å ha samme gunstige effekt på helsen som omega-3 fra fisk og sjømat, sier forskningssjef Livar Frøyland i Nifes, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Det melder nyhetsbyrået Newswire på oppdrag fra Lerøy.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I butikkhyllene finner vi for eksempel knekkebrød med linfrø, som ifølge produsenten er naturlig rikt på omega-3 fettsyrer.

- Men helsebevisste forbrukere tar feil hvis de tror de kan bytte ut fisken med et knekkebrød drysset med linfrø, sier Frøyland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Du må nemlig sette til livs enorme mengder linfrø for å dekke kroppens behov for omega-3. Svenske Dagbladet har regnet ut at du må spise 311 skiver knekkebrød med linfrø for å få like mye omega-3 som fra en liten sildebit på 25 gram.

- Omega-3 fra planter har nok en viss effekt, men det er som en dråpe i havet i forhold til omega-3 fra fisk. Vi kan ikke sette likhetstegn mellom omega-3 fra planter og fisk, sier Frøyland.

Omega-3 finnes i all sjømat, men det er mest av den i fet fisk. Dagsbehovet for en voksen person er på 2-3 gram omega-3.

Ett gram finner du i:
25 gram sild
35 g makrell
50 g laks

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere