*Nettavisen* Nyheter.

Omfattende tilsynssak etter barnedødsfallet i Vanvikan

Steinkjer (NTB): Fylkesmennene i Nord- og Sør-Trøndelag krever svar fra kommune, barnevern og sykehus om hvilken oppfølging familien i Vanvikan fikk før sønnen (1) døde av ukjente årsaker i november.

01.07.14 15:53

Blant annet må Fosen barnevernstjeneste redegjøre for når de fikk den første bekymringsmeldingen om familien, bakgrunnen for hjemmebesøket dagen før dødsfallet og hvilke vurderinger som ble gjort. Barnevernet skal ha mottatt en henvendelse fra helsepersonell i Leksvik kommune i forkant av det siste besøket.

De må også svare på hvorfor de ønsket bistand fra politiet under dette besøket, skriver Adresseavisen.

I Leksvik kommune må flere leger, helsestasjon, barnehage, Nav og fysioterapeut svare på hvilken kontakt de har hatt med familien. St. Olavs hospital må også redegjøre for den psykiske behandlingen som ble gitt. Fylkesmennene krever informasjon om behandlingen fra august 2012 til dødsfallet fant sted 27. november i fjor. Det er Fylkesmannen i Nord-Trøndelag som samler inn dokumentasjon og uttalelser i tilsynssaken. Dette skal så vurderes sammen med Fylkesmannen i sørfylket.

Fortsatt er det uklart hvorfor den vesle gutten døde i fjor. Stump vold utelukkes i den foreløpige obduksjonsrapporten, men det er heller ikke funnet noen naturlig eller medisinsk dødsårsak. Det var ventet at den endelige obduksjonsrapporten ville komme i løpet av 14 dager, men den er fortsatt ikke klar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag