Omfattende tiltak kreves for å berge Rock City

Namsos (NTB): Rock City i Namsos er kommet i en økonomisk situasjon der det ikke er grunnlag for fortsatt drift uten at omfattende tiltak iverksettes, ifølge en granskingsrapport.

Rapporten fra konsulentselskapet PwC ble lagt fram for formannskapet i Namsos tirsdag formiddag.

Rock City Namsos er et nasjonalt ressurssenter for pop og rock, samt et museum for trønderrock. Men bare etter et drøyt års drift er senteret nedsyltet i milliongjeld.

Rock City hadde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 10,6 millioner, anslår PwC i granskingsrapporten. I tillegg kommer ubetalt husleie til Namsos kommune på 7,6 millioner, samt et investeringslån på 20 millioner, som Namsos kommune har garantert for.

«Rock City Namsos har påtatt seg langsiktige forpliktelser gjennom husleieavtale og låneavtale som vi ikke kan se noen mulighet for at selskapet kan betale gjennom ordinær drift», skriver PwC.

Skal senteret overleve, krever det tiltak som ettergivelse av gjeld, reforhandling av husleieavtaler, nedskriving av aksjekapital, avklaring med Kulturdepartementet om framtidig støttenivå og forbedret styring og kontroll med driften, ifølge PwC-rapporten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.